OBS De Kelderswerf | Weerestraat 70 | 1713 VC Obdam
Verslag leerlingenraad

Er zijn drie nieuwe leerlingen bij de leerlingenraad gekomen;

• Loes Gootjes uit groep 5-6

• Anne Veldman uit groep 4-5

• Merlijn Tilet uit groep 4-5


In de leerlingenraad hebben we het onder andere gehad over de bladeren op het schoolplein. We hadden bedacht om kinderen uit verschillende klassen een taakje te geven die dan na de vakanties weer gewisseld wordt. Bijvoorbeeld in elke pauze of om 15:00 uur met taakjestijd de bladeren of sneeuw weg te vegen of schuiven. Daarvoor wilden we misschien nog extra harkjes of bezems kopen. Ook hadden we bedacht om 1x in het jaar aan het eind van de herfst en ook van de winter als er sneeuw ligt, een speciale middag te houden waarop we met de helft van de school, groep 5 t/m groep 8 gaan vegen. 

We hadden het er ook over dat we een nieuw project gaan beginnen, met voeten en fietsen naar school.  Het is een project van de VVN (Veilig Verkeer Nederland). Het houdt in dat een paar keer per jaar, een week lang iedereen een kaart krijgt met allemaal vakjes erop.
Als je met de fiets of lopend naar school gekomen bent, krijg je een sticker totdat je hele kaart vol is. Dat is om te zorgen dat iedereen gezond blijft en om ongelukken te voorkomen. Omdat er te weinig parkeerplaatsen zijn, is het soms nogal druk en dat kan tot ongelukken leiden. Gelukkig is er bij onze school nog niks gebeurd en dat willen we graag zo houden, vandaar dit project.

Als laatste hadden we het ook nog over de tafelstanden waar we sinds kort gebruik van maken. In de ochtend wanneer er veel gewerkt wordt, staan de tafels 2 aan 2. In de middag wanneer je meestal niet zoveel meer aan werken doet, staan de tafels in groepjes van 4, 5 of 6. Dit is niet in alle klassen zo. Bijvoorbeeld in groep 4-5  en 5-6 niet bij gebrek aan ruimte. Wij als leerlingenraad vonden het wel handig, we hebben ook gevraagd aan andere kinderen wat ze ervan vonden en die vonden het ook handig.
De volgende vergadering is op woensdag 18 januari van 11.45 tot 12.15 uur (veranderingen wegens omstandigheden worden gemeld).

 

Vakantie en vrije dagen

Alle bekijken >>

Downloads

downloaden

downloaden

downloaden

downloaden

Alle bekijken >>

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.