OBS De Kelderswerf | Weerestraat 70 | 1713 VC Obdam
ANWB Streetwise

Op dinsdag, 31 januari hebben we een themaochtend ANWB Streetwise gehad met alle groepen. Het was een leerzame en heel leuke ochtend. De inhoud van de lessen was:

·         Groep 1-2 : Toet toet. De kinderen hebben geleerd verkeersgeluiden te herkennen en geoefend in het veilig oversteken. Daarnaast is geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

·         Groep 3 en 4: Blik en klik. Hierbij hebben de kinderen geoefend in veilig oversteken. Ook hebben ze het belang van het dragen van een autogordel ervaren met een spannende gele elektrische auto.

·         Groep 5 en 6: Hallo auto. Hierbij hebben de kinderen de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op de remweg geleerd. Kinderen konden zelf plaats nemen op de passagiersstoel van een ANWB lesauto en mochten zelf remmen. Ook is het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger in deze les aan bod gekomen.

·         Groep 7 en 8: Trapvaardig. De kinderen zijn getraind op het schoolplein in praktische trapvaardigheid. De kinderen fietsten over een uitdagend parcours en trainden moeilijke manoeuvres. Ook reden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Een heel goed project, dat gesubsidieerd wordt door gemeente Koggenland. Wij zijn daar heel tevreden over en vinden het zeker voor herhaling vatbaar.

Vakantie en vrije dagen

25 dec – 5 jan 2018

26 febr - 2 mrt

30 mrt - 1 april

27 april - 11 mei

Alle bekijken >>

Downloads

downloaden

downloaden

downloaden

downloaden

Alle bekijken >>

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.